×
×

نتیجه بررسی ادعا: فاقد شواهد
راستی‌آزمایی: مصرف تخم کبوتر باعث شروع زودهنگام تکلم در کودکان می‌شود.

تجارب و نظرات افراد در این زمینه متفاوت است، اما آنچه که مسلم است، نبود شواهد علمی در مورد تاثیر مصرف تخم کبوتر در تکلم کودکان است. بنابراین نباید به‌دلیل استفاده از هرگونه روش سنتی، زمان مراجعه به متخصصین را به تعویق انداخت. علاوه‌بر این، باید توجه داشت که تخم کبوتر را به صورت بهداشتی تهیه کرد، چون می‌توانند باکتری‌های سالمونلا و اشریشیا کولی را انتقال دهند و نیز در برخی از موارد، کودکان به این ماده غذایی واکنش‌های آلرژیک نشان می‌دهند.
راستی‌آزمایی: مصرف تخم کبوتر باعث شروع زودهنگام تکلم در کودکان می‌شود.
  • بیان مسئله

    تجربه به حرف آمدن در کودکان مختلف مانند تجارب دیگر متفاوت است، اما بدیهی است که والدین از دیر حرف زدن فرزندان خود دچار اضطراب و نگرانی می‌شوند. یکی از باورهای قدیمی که در طب سنتی نیز وجود دارد، آن است که مصرف تخم پرندگان، مانند کبوتر و بلدرچین، به حرف زدن و برطرف شدن مشکل لکنت زبان کودکان کمک می‌کند. در این راستی‌آزمایی برآنیم تا به بررسی این ادعا بپردازیم.

     

     آیا مصرف تخم کبوتر به برطرف شدن مشکل تکلم در کودکان کمک می‌کنند؟

    نظر متخصصین

    به عقیده محققین، این مسئله یک باور نادرست است که میان برخی از افراد جامعه رواج دارد و مانع مراجعه به‌هنگام برای گفتاردرمانی می‌شود و زمان طلایی درمان از دست می‌رود. همچنین، مشکلات موجود در تکلم کودکان باید توسط متخصصین، از قبیل متخصصان شنوایی‌سنجی، و فوق‌تخصص مغز و اعصاب کودکان، بررسی شود. مصرف تخم کبوتر یا هر خوراکی دیگر، به‌هیچ عنوان مشکلات گفتاری را مرتفع نخواهد کرد و از منظر علمی، تاکنون تحقیقات کافی برای اثبات اثربخشی مستقیم مصرف تخم کبوتر بر درمان لکنت زبان انجام نشده است.

     

    راستی‌آزمایی: تیغ زدن گوش نوزاد، زردی را درمان می‌کند.

     

    به عبارت دیگر، تکلم، جزئی از روند رشد کودک به‌حساب می‌آید که به ژنتیک و محیط کودک بستگی دارد. بنابراین، تخم کبوتر برای تکلم کودکان یکی از باورهای قدیمی و نادرست است. گرچه تخم کبوتر منبع مستقل عالی از پروتئین و دیگر مکمل‌های غذایی است، هیچ ارتباطی میان مصرف آن و پیشرفت گفتار در کودک وجود ندارد. درواقع، عوامل مختلفی از قبیل ژنتیک، تعامل اجتماعی، محیط و تغذیه در تکلم کودکان نقش دارند، اما هیچ رابطه علمی مستقیمی میان مصرف تخم کبوتر و توانایی صحبت کردن کودکان دیده نشده است.

     

    راستی‌آزمایی: قنداق کردن نوزاد (به شکل اصولی) باعث بهبود خواب او می‌شود.

    راستی‌آزمایی: شیر مادر به‌تنهایی تا ۶ ماه برای رفع نیازهای نوزاد کافی است.

    نتیجه‌گیری

    تجارب و نظرات افراد در این زمینه متفاوت است، اما آنچه که مسلم است، نبود شواهد علمی در مورد تاثیر مصرف تخم کبوتر در تکلم کودکان است. بنابراین، نباید به‌دلیل استفاده از هرگونه روش سنتی، زمان مراجعه به متخصصین را به تعویق انداخت. علاوه‌بر این، باید توجه داشت که تخم کبوتر به صورت بهداشتی تهیه شود، چون می‌توانند باکتری‌های سالمونلا و اشریشیا کولی را انتقال دهند و نیز در برخی از موارد، کودکان به این ماده غذایی واکنش‌های آلرژیک نشان می‌دهند.

    نویسنده: فاطمه مجدالاشرافی

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *