خلاصه بررسی: نتایج تحقیقات انجامشده نشان میدهند که استفاده از کود شیمیایی باعث کاهش ارزش غذایی میوهها و سبزیجات نمیشود. بنابراین استفاده کودهای آلی و کشاورزی بر پایه شیوههای ارگانیک بهعنوان یک روش بیخطر و کاهش آسیبهای زیستمحیطی توصیه میشود.
خلاصه بررسی: تبلیغات کذب و ادعاهای نادرست درمورد تاثیر واکسن بر باروری و با هدف عقیمسازی افراد جامعه، بر هیچ مدرک علمی استوار نیست. احساس میشود که چنین ادعاهایی بیشتر ریشه در جریانهای فکری رایج در جامعه داشته باشند.
نتیجه گیری: پیاز در کشور ما از محبوبیت زیادی برخوردار است. این گیاه علاوه بر کاربرد در پخت و پز، خواص آنتی اکسیدانی، ضدقارچی، ضدباکتریایی و ضدالتهابی دارند.
انتقال خون و فرآوردههای آن در مدیریت خونریزی پساز زایمان موثر است. اما، به دلیل عوارض ناشی از واکنشهای این مداخله، مانند افزایش خطر شوک هموراژیک و آسیب اندام انتهایی یا افزایش خطر واکنش انتقال خون، و اضافهبار مایعات، حتما باید یک پروتکل موثر و مورد تایید متخصصین در تمام مراکز خدمات درمانی برای افزایش اثر بخشی مداخله، تدوین شده و به نیروهای انسانی آموزش داه شود.
امروزه به دلیل عوارض جانبی درمانهای بالینی، ترکیبات طبیعی و گیاهی در پیشگیری و درمان بیماریهای مختلف مورد استقبال قرار گرفته است. انار و محصولات آن در فرآیند خونسازی، بدخیمیهای خونی و سرطانها، نقش موثری دارند.
موی گربه سبب انتقال توکسوپلاسما گوندی نمیشود. تماس با ظرف غذا و خاک آلوده گربه مبتلا، مصرف میوه، سبزیجات و آبهای آلوده به اووسیت انگل، مصرف و تماس با گوشتهای خام و خوب پخته نشده حیوانات خونگرم، مانند گاو و گوسفند، سبب انتقال این انگل میشود که در ناباروری زنان و مرد نقش دارد.
براساس شواهد علمی موجود، میتوان گفت که ادعای «برخی عوامل ژنتیکی در بروز خودکشی نقش دارند»، کاملاً درست است. مطالعات متعدد نشان دادهاند که رفتارهای خودکشی دارای وراثتپذیری متوسطی بوده و انتقال خانوادگی دارند.
مصرف کافئین، درصورت استفاده بیشازحد (بیشاز ۵ گرم در روز)، با خطر مسمومیت همراه است. شواهد کافی برای سنجش احتمال مرگ بهعلت استفاده همزمان قرص خواب و مصرف قهوه، وجود ندارد، اما، این ماده گیاهی، اثرات مکانیسم داروهای خوابآور را کاهش میدهد.
اختلال اضطراب فراگیر یک اختلال شایع در حوزه سلامت روان است که کیفیت زندگی مبتلایان را تحت تاثیر قرار میدهد. براساس مرور مقالات، داروهای ضدافسردگی در مقایسه با دارونما در درمان این وضعیت موثر بوده و بهعنوان خط اول برای مدیریت کوتاهمدت و طولانیمدت آن درنظر گرفته میشوند.
درمانهای غیردارویی، مانند گرمادرمانی و سرمادرمانی همچون قرار دادن پاها در آب سرد، برای مدیریت سردرد موثر هستند. بهویژه آنکه سرمادرمانی برای تسکین دردهای میگرنی توصیه میشود. علاوهبر این، مراجعه به پزشک و پیگیری آن برای سردردهای مزمن، ضرورت دارد.