نتیجه گیری: دیورتیک ها یا به اصطلاح داروهای ادرارآور اگرچه به عنوان یک روش درمانی برای نارسایی حاد کلیه توصیه نمی شود. اما، نقش آن ها در مدیریت و پیشگیری از این عارضه، الخصوص در کشورهای با درآمد کم تا متوسط که از امکانات کافی، منابع مالی و انسانی و شرایط آموزشی برای نیرو های انسانی و بیماران از شرایط برخوردار نیستند، نشان داده شده است. انجام مطالعات گسترده جهت شناسایی عوارض جانبی آن، ضرورت دارد.
لورازیدون یک داروی نسل دوم ضدروانپریشی است که برای درمان اسکیزوفرنی تجویز میشود. این دارو و نسل آن، برای درمان این اختلال روانپریشی موثر است، اما عوارض آن در مقایسه با دیگر درمانهای رایج، نیازمند انجام مطالعات طولی و کارآزماییهای بالینی در اندازه بزرگ است.
انتقال خون و فرآوردههای آن در مدیریت خونریزی پساز زایمان موثر است. اما، به دلیل عوارض ناشی از واکنشهای این مداخله، مانند افزایش خطر شوک هموراژیک و آسیب اندام انتهایی یا افزایش خطر واکنش انتقال خون، و اضافهبار مایعات، حتما باید یک پروتکل موثر و مورد تایید متخصصین در تمام مراکز خدمات درمانی برای افزایش اثر بخشی مداخله، تدوین شده و به نیروهای انسانی آموزش داه شود.
امروزه به دلیل عوارض جانبی درمانهای بالینی، ترکیبات طبیعی و گیاهی در پیشگیری و درمان بیماریهای مختلف مورد استقبال قرار گرفته است. انار و محصولات آن در فرآیند خونسازی، بدخیمیهای خونی و سرطانها، نقش موثری دارند.
ادعای «رنگ سفید مو با مداخلات دارویی به رنگ مشکی بازمیگردد» تا حدی صحیح است، اما نمیتوان آن را بهعنوان یک روش درمانی قطعی و کارآمد برای بازگشت رنگ موی خاکستری در نظر گرفت.
در حال حاضر، شواهد قطعی وجود ندارد مبنی بر اینکه مداخلات مختلف ترک سیگار در سطح فردی برای افرادی با وضعیت اجتماعی-اقتصادی پایینتر یا بالاتر اثربخشی متفاوتی دارند. همچنین، مشخص نیست کدام مداخله میتواند تأثیر مستقیمی بر کاهش نابرابریهای سلامت داشته باشد.
در حال حاضر شواهد کافی برای حمایت از اعمال مداخلات تغذیه دقیق در مدیریت چاقی کودکان و نوجوانان وجود ندارد. اگرچه این رویکرد از نظر تئوری جذاب است، مطالعات انجامشده تاکنون نتایج قطعی را ارائه نکردهاند. به دلیل کمبود دادههای قوی، هنوز نمیتوان این روش را بهعنوان یک راهکار عملی برای مدیریت چاقی توصیه کرد. برای تأیید اثربخشی این روش، انجام مطالعات بیشتری با حجم نمونه بزرگتر، روشهای تصادفیسازی دقیقتر و ارزیابیهای جامعتر مورد نیاز است.
مصرف کافئین، درصورت استفاده بیشازحد (بیشاز ۵ گرم در روز)، با خطر مسمومیت همراه است. شواهد کافی برای سنجش احتمال مرگ بهعلت استفاده همزمان قرص خواب و مصرف قهوه، وجود ندارد، اما، این ماده گیاهی، اثرات مکانیسم داروهای خوابآور را کاهش میدهد.
اختلال اضطراب فراگیر یک اختلال شایع در حوزه سلامت روان است که کیفیت زندگی مبتلایان را تحت تاثیر قرار میدهد. براساس مرور مقالات، داروهای ضدافسردگی در مقایسه با دارونما در درمان این وضعیت موثر بوده و بهعنوان خط اول برای مدیریت کوتاهمدت و طولانیمدت آن درنظر گرفته میشوند.
ارائه عوامل انگیزشی و انجام برنامههای ترک سیگار در جمعیتهای عمومی و باردار موثر هستند. حمایتهای اجتماعی، افزایش خودآگاهی و آموزشهای مدیریت رفتار، اثر بخشی مداخلات را افزایش میدهند.