روز گذشته، چندی از مخاطبین «فکتنامه سلامت»، با ارسال خبرهایی مدعی شدند، در برخی مناطق کشور و تهران، همزمان با جنگ ۱۲ روزه، قرص ید توزیع شد.
فکتنامه سلامت این ماجرا را بررسی کرد:
قرص ید در تشعشعات هستهای، با اشباع تیروئید از ید پایدار، مانع جذب ید رادیواکتیو شده و در نتیجه از بروز سرطان تیروئید، که شاخصترین نتیجه انتشار آلودگی است، جلوگیری میکند. در بحبوحه جنگ، نگرانیهای زیادی درباره احتمال حمله به مراکز هستهای و خطرات پیرامونی آن، از جمله تشعشعات رادیواکتیو، وجود داشت.
براساس اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، «مهم است مردم تفاوت بین نیروگاه هستهای و رآکتورهای آزمایشگاهی هستهای را بدانند. آنچه مردم همواره از آن هراس دارند، اتفاقی است که برای شهرهای هیروشیما و ناکازاکی رخ داد. با توجه به تبعات شدید محیطزیستی و انسانی چنین حملاتی، کشورها دیگر سراغ تکرار جنایتهای جنگی در این سطح نمیروند. اما نگرانی دوم درباره رآکتورهای آزمایشگاهی است که در ایران دو عدد از آنها وجود دارند؛ یکی در تهران و دیگری در بوشهر».
«کرمانپور» با توضیح پروتکلهای جهانی درباره خطرات مرتبط با هدف انفجار قرارگرفتن این رآکتورها، گفت: «درصورتیکه کشوری رآکتور هستهای کشور دیگری را هدف قرار دهد، نگرانی از انتشار تشعشعات هستهای ایجاد میشود، دراینصورت و براساس پروتکلهای جهانی، توزیع قرص ید را میان مردم آغاز میکنند.»
وی ادامه میدهد: «این قرصها به افرادی که در شعاع هزار و ۵۰۰ متری تا دو هزار متری این مراکز باشند، داده میشود. نیروهای بهداشتی وزارت بهداشت هم پیرو همین مسئولیت، با آغاز جنگ و تهدیدات مرتبط با مراکز هستهای، توزیع این قرص را در محله امیرآباد و یوسفآباد تهران آغاز کردند.
همچنین، این قرصها در مراکز بهداشت و برخی درمانگاههای این مناطق نیز توزیع شد تا افرادی که در منازل خود حضور نداشتند، با مراجعه به مراکز و ارائه کارت ملی، قرص ید را دریافت کنند. همین کار در شهر بوشهر و برای ساکنان نزدیک این مرکز نیز انجام شد».
مصرف این قرصها بایستی طبق دستور مراکز بهداشتی و در صورت وجود خطر احتمالی انجام پذیرد. در نتیجه، نیاز به استفاده از این قرص بهصورت عمومی نیست.
دیدگاهتان را بنویسید