چندی است انتشار پیام های تبلیغاتی متعدد فاقد شواهد علمی درباره داروها و مواد بهداشتی و آرایشی در پیام رسان ایتا به طرز عجیبی منتشر میشد.
قبلا فکت نامه سلامت نسبت به چنین رویکردی در رسانه خود انتقاد کرده بود(۱). حال این پیام رسان، ساعاتی قبل در پیامی(۲) به تمام مدیران کانال های ایتایی، آییننامه نظارت بر محتوای تبلیغات، کانونهای تبلیغاتی و گستردهها را ارسال کرده است.
در این آیین نامه، موارد زیر آمده است:
۱- آگهی نباید #مروج_عقاید_خرافی بوده و یا با بهرهگیری از آنها تهیه شود.
۲-انتشار آگهیهای مربوط به اثر #داروها و خواص مواد غذایی، آشامیدنی، بهداشتی و آرایشی ممنوع است؛ مگر طبق قانون مربوط به مقررات پزشکی و دارویی و مواد خوراکی و آشامیدنی(۲)
۳- استفاده از عبارات اطمینان بخش، مطمئن، کاملا سالم، کاملا بهداشتی و… در آگهی مجاز نیست. مگر در مواردی که محصول نشان استاندارد یا سیب سلامت کسب کرده باشد.
۴- همچنین استفاده از صفات مطلق ساز و اغراقآمیز پذیرفته نیست. آگهی نباید با استفاده از ذکر صفات تفضیلی و عالی به صورت صریح و یا با بهکارگیری هر شیوه دیگری در نگارش یا قرائت متن، مفهوم تنهاترین یا برترین بودن موضوع آگهی را القا کند.
۵- در آگهیهای تبلیغاتی نباید ادعاهای غیرقابلاثبات و مطالب گمراهکننده گنجانده شود.
۶- در آگهی تبلیغاتی نباید #اخبار_کذب یا تایید نشده و #احتمالی به عنوان خبر قطعی منتشر شود.
ایتا هشدار داده است: این آییننامه یک هفته پس از انتشار در «کانال قوانین تبلیغات(۳)» برای همه کاربران لازمالاجراست و همه کانالها، کانونهای تبلیغاتی و گستردهها موظفند ظرف یک هفته خود را با شرایط آییننامه تطبیق دهند. در غیر اینصورت مطابق قوانین با آنها برخورد خواهد شد.
افراد می توانند با ورود به لینک گزارش ایتا (۴)، تخلفات را به این شبکه اجتماعی گزارش دهند.
1- https://factnamesalamat.ir/?p=2098
2- https://qavanin.ir/Law/TreeText/?IDS=12914854742391900545#659295
دیدگاهتان را بنویسید