بیان مسئله
دستگاه گوارش، روزانه در معرض عوامل خطر متعددی قرار دارد، و بیماریهای مزمن آن بر کیفیت زندگی فردی و اجتماعی تاثیر میگذارند. با توجه به عوارض جانبی درمانهای بالینی و داروها، از روشهای طب سنتی و گیاهی استقبال گستردهای بهعمل آمده است. در این راستیآزمایی، برآنیم با مرور مطالعات مختلف، به بررسی کاربرد آب کلمسفید در درمان زخمها و ناراحتیهای گوارشی بپردازیم.
روش کار
نخست با روش PICO، واژگان کلیدی را از قبیل: Cabbage juice؛ Cabbage؛ Digestive؛ Digestive system، استخراج کرده و پس از یافتن MeSH terms در پایگاه اطلاعاتی PubMed، به جستوجوی مقالات پرداختیم.
بررسی ادعا/آیا ویروس گوارشی جدید در کشور باعث ابتلای بیماران میشود؟
مرور مقالات
گیاهانی مانند کلم، کلم بروکلی، گل کلم، و کلمپیچ، منابع عالی از مواد مغذی شناخته شده و اغلب برای چندین دهه در طب سنتی استفاده شدهاند (۱). دستگاه گوارش، بهویژه مخاط معده، بهطور مداوم در معرض عوامل مختلفی مانند غذا، اسید، الکل، چاشنیها (ادویهها)، باکتریها (هلیکوباکتر پیلوری) و داروهایی است که میتوانند به آن آسیب بزنند (۲).
طب گیاهی و سنتی در بسیاری از فرهنگهای مختلف ابزارهای خود را دارند و اخیراً نیز بهصورت علمی مورد بررسی قرار گرفته و برای مدیریت بالینی بسیاری از بیماریها استفاده میشوند (۳).
آیا آب کلمسفید میتواند در درمان زخمها و ناراحتیهای گوارشی مفید باشد؟
نتایج یک مطالعه نشان دادند که عصاره یا آب کلمسفید حاوی گلوکوزینولاتها، پلیفنولها، و ویتامینهای مختلف با فعالیتهای ضدسرطانی و آنتیاکسیدانی است. با این وجود، انجام تحقیقات بیشتر برای استفاده از آنها بهعنوان عوامل دارویی مورد نیاز است (۱). یافتههای مطالعه دیگری نیز حاکی از آن بود که ویتامین U موجود در کلمپیچ، دسترسی زیستی و جذب سلولی رودهای را افزایش داده و یک درمان طبیعی برای سمزدایی نیکوتین محسوب میشود (۴).
همسو با نتایج فوق، یافتههای یک مطالعه روی موشهای صحرایی نشان داد که مصرف آب کلمسفید سبب کوتاهتر شدن دوره بهبودی زخمهای دستگاه گوارشی میشود. علاوهبر این، از گسترش بیماری نیز پیشگیری میکند (۵). همچنین مطالعه مشابهی نشان داد که آب این گیاه سبزبرگ دارای خواص ضدزخم بوده و محافظت سلولی بالایی را ایجاد میکند (۶).
راستیآزمایی: دانه برخی از میوهها حاوی سیانید است.
همراستا با یافتههای فوق، نتایج یک مطالعه دیگر نشان داد که آب کلم چینی پتانسیل خوبی برای تولید بیوگاز دارد که میتواند عملکرد هاضمه را بهبود بخشد (۷). مطالعهای دیگر نیز در مورد خواص کاروتنوئیدهای موجود در ساختار سبزیجات و میوهها نشان داد که این عصاره گیاهی برای عملکرد دستگاه گوارش و صفرا مناسب است (۸).
نتیجهگیری
با وجود اینکه نتایج برخی از مطالعات نشان دادند بخش عمده آنتوسیانینهای کلمقرمز در شرایط دستگاه گوارشی ناپدار هستند، بررسی تحقیقات مختلف حاکی از آن است که آب کلمسفید برای درمان زخمها و ناراحتیهای گوارشی مفید است.
فهرست منابع
- Ștefan I, Ona A. Cabbage (Brassica oleracea L.). Overview of the Health Benefits and Therapeutical Uses. 2020.
- Peskar B, Maricic N. Role of prostaglandins in gastroprotection. Digestive diseases and sciences. 1998;43(9 Suppl):23S-9S.
- Doubrava O, Doubrava N, Blake J, Williamson J. Cabbage, broccoli & other cole crop diseases. 2020.
- Choi E-H, Lee S-B, Lee D-Y, Kim G-T, Shim S-M, Park T-S. Increased intestinal absorption of vitamin U in steamed graviola leaf extract activates nicotine detoxification. Nutrients. 2019;11(6):1334.
- Oguwike F, Offor C, Nwadighoha A, Ebede S. Evaluation of efficacy of cabbage juice (Brassica oleracea Linne) as potential antiulcer aggent and its effect on the haemostatic mechanism of male albino Wistar rats. J Dental Med Sci. 2014;13(1):92-7.
- Okonkwo C, Maduka S, Onyebuchi I, Okwuonu I. Antiulcerative Properties of Cabbage Juice on Indomethacin Induced Ulcer in Albino Rats. Middle European Scientific Bulletin. 2021;13.
- Kafle GK, Kim S-H, Shin B-S. Anaerobic digestion treatment for the mixture of Chinese cabbage waste juice and swine manure. Journal of Biosystems Engineering. 2012;37(1):58-64.
- Marques MC, Hacke A, Neto CAC, Mariutti LRB. Impact of phenolic compounds in the digestion and absorption of carotenoids. Current Opinion in Food Science. 2021;39:190-6.
دیدگاهتان را بنویسید